Снимка Фейсбук/Димитър НиколовИма вече официално становище от бургаската болница за смъртта

...
Снимка Фейсбук/Димитър НиколовИма вече официално становище от бургаската болница за смъртта
Коментари Харесай

УМБАЛ Бургас за починалата родилка Лора: Дежурният лекар е искал да я приеме в болницата още на 17 март, но тя е отказала

Снимка Фейсбук/Димитър Николов

Има към този момент официално становище от бургаската болница за гибелта на родилката Лора Янева. От УМБАЛ Бургас разпространиха хронологията на престоя в лечебното заведение на художчинката . " Листа от обзор при първото й посещаване потвърждава, че макар преценката на дежурния доктор, че е за болнично лекуване, тя сама е заявила отхвърли си. Твърденията, че е била върната, изрично не дават отговор на истината. Поднасяме съболезнованията си на фамилията и съжаляваме, че се постанова да разпространяваме тази информация, само че публикуването на лъжи не е в интерес на обществото ни и още повече обезсърчава напъните на лекарските екипи, които дават и невъзможното от себе си, с цел да оказват помощ на всеки собствен пациент ", оповестиха от УМБАЛ – Бургас.

Лора Янева идва в УМБАЛ Бургас за първи път в 14.20 ч. на 17 март с кола за спешна помощ на " Спешна помощ ". Споделя, че преди този момент е била на домашно лекуване. Прегледана е от дежурния доктор в триажа. В 15 ч. е съветвана е с акушер-гинеколог, осъществено е и ехографско проучване. Мнението и на дежурния доктор, и на АГ-специалистът е, че тя би трябвало да бъде призната за болнично лекуване. Към този миг положението й не е изключително тежко, а сатурацията е 98%.

Акушер-гинекологът предписва терапия, която да се ползва, откакто бъде настанена в болница. Предложението за хоспитализация е записано в листа от дежурния доктор, само че пациентката собственоръчно написва, че не желае такова в Лист за обзор на пациент в КДБ/СО №6269 от 17.03.2021.

На 19 март към този момент е призната във влошено положение. Веднага е стартирана терапия. Ден по-късно недоволствата се задълбочават, положението става сериозно, което постанова пренасяне в реанимация и интубация. Свикана е експертна лекарска комисия, която излиза със мнение за незабавно родоразрешение посредством интервенция, с цел да бъде избавен животът на бебето и родилката. Операцията е осъществена незабавно.

По време на престоя й в УМБАЛ " Бургас " е приложено лекуване с всички показани за положението й лекарства, употребявани в лекуването на КОВИД-19, в това число ремдесевир и реконвалесцентна плазма. Проведени са съвещания с лекари от Александровска болница, както и с реанимацията на Военномедицинска академия. За тежкото й положение и логаритъма на лекуване е осведомен и министърът на опазването на здравето при визитата му в Бургас на 23.03 т.г.

По случая е назначена вътрешна инспекция за изясняване на всички условия по отношение на диагностично-лечебния развой, написа plovdiv24.bg.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР